Du behöver
- 50 g jäst
- 6 dl vatten fingervarmt
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja + 2 msk
- 4 dl durumvetemjöl
- vetemjöl ca 9 dl special
- 150 g fetaost apetina
- 1 tsk rosmarin torkad
- salt grovt
Ugn: 225°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig.
2
Tillsätt salt, 2 msk olivolja, hälften av den smulade osten, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt. Den ska vara ganska lös. Låt den jäsa under duk ca 40 minuter.
3
Smörj en långpanna, 30×40 cm, och “häll” degen direkt i långpannan. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Låt brödet jäsa i ytterligare ca 40 minuter under duk.
4
Tryck knogarna nästan igenom degen på flera ställen. Ringla över 2 msk olivolja, smulad rosmarin, smulad ost och grovt salt.
5
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt.
6
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Det går att frysa.