Italienskt bröd med fetaost och rosmarin

Bjud brödet till en sallad eller som ensamrätt med olivolja och oliver.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja + 2 msk
  • 4 dl durumvetemjöl
  • vetemjöl ca 9 dl special
  • 150 g fetaost apetina
  • 1 tsk rosmarin torkad
  • salt grovt

Ugn: 225°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt salt, 2 msk olivolja, hälften av den smulade osten, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt. Den ska vara ganska lös. Låt den jäsa under duk ca 40 minuter.

3
Smörj en långpanna, 30×40 cm, och “häll” degen direkt i långpannan. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Låt brödet jäsa i ytterligare ca 40 minuter under duk.

4
Tryck knogarna nästan igenom degen på flera ställen. Ringla över 2 msk olivolja, smulad rosmarin, smulad ost och grovt salt.

5
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt.

6
Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Det går att frysa.

Scroll to Top