Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl rågsikt
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk anis mald
- 2 msk flytande margarin
- 1 msk sirap
- 4 dl filmjölk
Till utkavling:
vetemjöl
Det här behövs till 8-10 brödkakor:
Gör så här
1
Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, salt och anis. Tillsätt margarin, sirap och filmjölk. Arbeta samman till en deg.
2
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 8-10 lika stora bitar. Kavla ut bitarna till runda kakor, ca 15 cm i diameter, gärna med kruskavel. Använd rikligt med mjöl när du kavlar ut brödkakorna. Borsta bort det mesta av mjölet sedan.
3
Grädda kakorna i en torr stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida eller tills de är gyllene.