Mjukt tunnbröd

Brödet bakas i stekpanna och smakar bäst nygräddat.

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk anis mald
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 msk sirap
  • 4 dl filmjölk

Till utkavling:

vetemjöl

Det här behövs till 8-10 brödkakor:

Gör så här

1
Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, salt och anis. Tillsätt margarin, sirap och filmjölk. Arbeta samman till en deg.

2
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 8-10 lika stora bitar. Kavla ut bitarna till runda kakor, ca 15 cm i diameter, gärna med kruskavel. Använd rikligt med mjöl när du kavlar ut brödkakorna. Borsta bort det mesta av mjölet sedan.

3
Grädda kakorna i en torr stekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida eller tills de är gyllene.

Scroll to Top