Tacogratäng med Fläskfilé (av Jessica från Piteå)

Kanongott för er som gillar tacos!

Du behöver

  • 1 st fläskfilé medelstor
  • margarin att steka i
  • 1 st påse tacokrydda
  • 200 g tortillachips
  • 0.5 st mjukost tub naturell
  • 4 st ananasringar
  • 3 st tomater
  • 1 st burk tacosås
  • riven ost
  • oliver eller fefferoni

Gör så här

1
Tärna fläskfilen. Blanda den med tacokryddan. Stek sedan köttet i margarin och låt det svalna.

2
Tärna tomat och ananas.

3
Lägg tortillachips en smord ungsfast form.

4
Lägg på köttet, tomaterna och anansen.
Tryck över mjukosten och klicka över tacosåsen.

5
Lägg på ev oliver eller fefferoni om du gillar detta.

6
Strö över riven ost och gratinera i ugn på 200 grader i ca 10-15 minuter eller tills rätten är varm och osten smällt.

7
OBS! Håll koll på rätten medan den är i ugnen då den lätt bränns vid.

8
Servera med sallad och creamfraice.


Kommentar:
De här tillbehören passar bra till: Creamfraice samt en sallad gjord på isbergssallad, tomat, gurka, majs, paprika och rödlök.

Scroll to Top