Kebab med vitlök och potatisspett

Byt ut hamburgarna mot dessa goda färsrullar!

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk oregano smulad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl mjölk
  • matolja

Sås:

75 g fetaost Apetina
2 dl lätt crème fraiche
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 tsk oregano
salt

Potatisspett:

1 kg färskpotatis
cocktailtomater ca 12
salt

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Mosa fetan med crème fraiche till en jämn sås. Tillsätt olivolja, pressad vitlök och oregano. Smaka av med salt.

2
Skrubba potatisarna och koka dem halvmjuka. Låt potatisen rinna av. Trä upp den på spett tillsammans med cocktailtomater. Pensla lätt med matolja. Strö över lite salt.

3
Arbeta samman färsen med ägg, salt, peppar, oregano, pressad vitlök och mjölk till en jämn smet.

4
Forma smeten runt 8 grillspett och pensla färsrullarna med lite matolja.

5
Grilla kebab- och potatisspetten ca 8-10 minuter runt om. Bjud såsen till.

Scroll to Top