Salamipaj med getost och svarta oliver (av Åsa i Strömsund)

Den här pajen är egentligen små portionspajer som jag har gjort om till en stor paj och "vidareutvecklat".

Du behöver

Pajdeg:

1.5 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

1 st pepparsalami
1 st lök stor gul
1 st chilifrukt färsk
chèvre eller annan god getost, efter tycke och smak
kalamataoliver
salvia färsk eller torkad
3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen och tryck ut den i en pajform. Nagga och ställ kallt i 15 – 30 min. Förgrädda skalet i cirka 10 minuter.

2
Fräs strimlad salami, tunt skivad lök, hackad chili och salvia i några minuter. Lägg det i skalet.

3
Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde och rör ner den rivna ost. Slå det över salamiblandningen.

4
Gör små bitar av getosten och klicka ut den i paj. Lägg också i oliverna.

5
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 – 40 min.
Servera med en blandad sallad.

Scroll to Top