Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 1 st burk krossade tomater
- 1 dl grädde
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 msk basilika
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 8 st Tortillas mellanstora mjuka
- 2 dl riven ost
Tomatsalsa:
4 st tomater
0.5 st röd paprika
1 msk hackad rödlök
2 msk basilika hackad
0.5 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
salt peppar
Ugn: 250°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna grovt.
2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt.
3
Tillsätt morötter, tomatkross, smulad buljongtärning, grädde och basilika. Låt allt puttra samman till en röra, ca 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg ut tortillas och fördela köttröran på dem. Rulla samman och lägg rullarna med skarven nedåt i smord eldfast form. Strö över riven ost och gratinera dem mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
5
Tärna tomaterna. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda samman tomater, paprika, lök och basilika. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
6
Strö tomatsalsa över tortillorna och bjud resten bredvid.