Pan Bagna

Härliga mackor som är vanliga i södra Frankrike.

Du behöver

  • 0.5 st baguette
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 0.5 tsk fransk senap
  • 0.25 st lök tunt skivad
  • 1 st ägg hårdkokt skivat
  • 2 st tomater skivade
  • 0.5 st paprika
  • 0.5 st burk tonfisk
  • 2 st ansjovisfiléer
  • oliver några svarta

Gör så här

1
Rör samman olivoljan med vinäger och senap till en dressing.

2
Dela brödet på längden och droppa dressingen över brödets insidor.

3
Skala löken och skiva den tunt. Skala och skiva ägget. Skiva tomaterna. Kärna ur och strimla paprikan. Dela tonfisken i mindre bitar.

4
Fördela lök, ägg, tomat, paprika, tonfisk, ansjovis och oliver längs brödets ena halva. Lägg på locket och tryck samman dem.

5
Vira in brödet i plastfolie och låt det ligga så en stund innan brödet delas på mitten.

Scroll to Top