Du behöver
- 0.5 st baguette
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk vinäger
- 0.5 tsk fransk senap
- 0.25 st lök tunt skivad
- 1 st ägg hårdkokt skivat
- 2 st tomater skivade
- 0.5 st paprika
- 0.5 st burk tonfisk
- 2 st ansjovisfiléer
- oliver några svarta
Gör så här
1
Rör samman olivoljan med vinäger och senap till en dressing.
2
Dela brödet på längden och droppa dressingen över brödets insidor.
3
Skala löken och skiva den tunt. Skala och skiva ägget. Skiva tomaterna. Kärna ur och strimla paprikan. Dela tonfisken i mindre bitar.
4
Fördela lök, ägg, tomat, paprika, tonfisk, ansjovis och oliver längs brödets ena halva. Lägg på locket och tryck samman dem.
5
Vira in brödet i plastfolie och låt det ligga så en stund innan brödet delas på mitten.