Halloncheesecake III

Baka en ljuvlig cheesecake och bjud som dessert eller till kaffet. Välj fyllning med hallon och vanilj. Makalöst gott!

Du behöver

  • 12 st digestivekex
  • 50 g nötter hackade
  • apelsinskal från en 1/2 apelsin
  • 75 g smör smält eller
  • margarin

Fyllning 1:

400 g philadelphiaost
200 g hallon
3 st ägg
1.25 dl strösocker
3 msk maizenastärkelse

Fyllning 2:

3 dl crème fraîche
4 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Garnering:

hallon
citronmeliss

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 10 bitar:

Gör så här

1
Smula ner kexen, gärna i en matberedare eller mixer. Tillsätt hackade nötter, rivet apelsinskal och smält matfett. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2
Lägg alla ingredienserna till fyllning 1 i en matberedare och kör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30–35 minuter.

3
Rör samman alla ingredienserna till fyllning 2. Ta ut kakan och bred fyllning 2 över den. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda i ytterligare ca 6–8 minuter. Låt kakan kallna.

4
Förvara kakan kallt tills den ska avnjutas. Garnera den strax innan med hallon och citronmeliss.


Kommentar:
Cheesecake heter kakan på engelska, käsetorte på tyska och på svenska kan man säga osttårta. Men den svenska benämningen är lätt att förväxla med ostkaka. Därför väljer vi att kalla detta amerikanska bakverk för cheesecake. Färskost ingår alltid i en cheesecake.

Scroll to Top