Saltimbocca av kycklingfilé

Klassisk italiensk saltimbocca görs på kalvkött, men vi har valt att laga rätten med kycklingfilé. Kalv kan vara svårt att få tag på medan kycklingfilé finns överallt. En god tomatsås och nykokt pasta kompletterar denna festmåltid.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 skiva parmaskinka
  • salviablad ca 8
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond

Tomatsås:

1 st lök liten gul
1 st vitlöksklyfta
1 st burk krossade tomater
1.5 msk tomatpuré
0.5 tsk socker
3 msk pressad apelsinsaft

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfilén på längden, men inte tvärs igenom. Banka ut filéerna till tunna schnitzlar. Krydda med salt och peppar.

2
Lägg 1 skiva parmaskinka och 2 salviablad på varje schnitzel. Rulla ihop dem och fäst med köttnålar eller tandpetare.

3
Stek rullarna på medelvärme i lite matfett tills de är gyllene runtom. Tillsätt vatten och kalvfond. Sänk värmen och låt rullarna eftersteka under lock ca 15–18 minuter.

4
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt tomatkross, tomatpuré, socker och apelsinsaft. Låt allt puttra ca 6–8 minuter. Tillsätt ca 1 1/2 dl sky från kycklingrullarna och låt den puttra med några minuter. Smaka av såsen.

Scroll to Top