Du behöver
- 3 st palsternackor
- 3 st potatis
- 500 g jordärtskockor
- 2 st vitlöksklyftor skivade
- 1 msk smör
- 3 dl vitt vin
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk honung
- salt vitpeppar
Till serveringen:
4 msk regnbågsrom eller löjrom
persilja
brödkrutonger ostfyllda
Ostfyllda krutonger:
4 st brödskivor kantskurna
4 msk pepparrot Crème bonjour med
2 msk smör
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och dela palsternackor, potatis och jordärtskockor. Lägg dem i kallt vatten med lime eller citron, så att de inte mörknar.
2
Fräs vitlök och rotfrukter i smör i en gryta. Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar och grädde. Låt det sjuda ca 20 minuter tills alla rotfrukter är mjuka. Känn efter med en provnål.
3
Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av soppan med honung, salt och peppar.
4
Bred osten på brödskivorna och lägg samman dem två och två. Dela dem på diagonalen till trekanter. Stek dem på båda sidor i smör & rapsolja så att de blir frasiga krutonger. Servera dem till soppan. Lägg en klick regnbågsrom i soppan vid serveringen och dekorera med persilja.