Du behöver

  • 3 st palsternackor
  • 3 st potatis
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • salt vitpeppar

Till serveringen:

4 msk regnbågsrom eller löjrom
persilja
brödkrutonger ostfyllda

Ostfyllda krutonger:

4 st brödskivor kantskurna
4 msk pepparrot Crème bonjour med
2 msk smör

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och dela palsternackor, potatis och jordärtskockor. Lägg dem i kallt vatten med lime eller citron, så att de inte mörknar.

2
Fräs vitlök och rotfrukter i smör i en gryta. Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar och grädde. Låt det sjuda ca 20 minuter tills alla rotfrukter är mjuka. Känn efter med en provnål.

3
Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av soppan med honung, salt och peppar.

4
Bred osten på brödskivorna och lägg samman dem två och två. Dela dem på diagonalen till trekanter. Stek dem på båda sidor i smör & rapsolja så att de blir frasiga krutonger. Servera dem till soppan. Lägg en klick regnbågsrom i soppan vid serveringen och dekorera med persilja.