Kräftfrestelse

Här använder vi oss av färdig smördeg.

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg

Fyllning:

2 dl crème fraîche
1 msk majonnäs
0.5 tsk riven pepparrot
1 msk hackad dill
1 st kajennpeppar knivsudd
100 g ishavsrom
1 st kräftstjärtar burk i saltlag

Garnering:

sallad dill
gurka citron

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Lägg smördegen i en pajform så att den täcker botten och kanter. Nagga bottnen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt pajskalet kallna.

2
Rör samman crème fraiche med majonnäs, pepparrot, dill och kajennpeppar

3
Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Dela dem i mindre bitar och rör ner dem i crème fraicheblandningen tillsammans med ishavsrommen, strax innan frestelsen ska serveras.

4
Lägg salladsblad i botten på pajskalet och fördela kräftröran över. Garnera med dill, gurka och citron.


Kommentar:
Rör inte ner ishavsrom och kräftstjärtar i röran till kräftfrestelsen förrän strax innan frestelsen ska bjudas, annars tunnar sig röran.

Scroll to Top