Räksoppa i skördetid

Soppa med mycket smak och doft.

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk tomatpuré
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 1 st lök liten gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st fänkål
  • 2 msk lätt crème fraiche

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala räkorna och spara skalen. Fräs skalen i lite matfett några minuter. Tillsätt tomatpuré, buljong och pressad citronsaft. Låt allt puttra ca 10 minuter.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Ansa fänkålen och skär den i mindre bitar. Fräs lök och fänkål mjuka i lite matfett i en kastrull.

3
Sila bort skalen från buljongen och häll ner buljongen i grönsakskastrullen. Låt det puttra tillsammans ca 10 min.

4
Tillsätt lätt crème fraiche och räkor. Nu får inte soppan koka mera, bara bli varm. Smaka av med salt och peppar. Bjud gärna gott bröd till.

Scroll to Top