Små grahamspizzor med salami

De små grahamspizzorna serveras tillsammans med en god sallad.

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 4 dl
  • salt

Fyllning:

4 st tomater
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta pressad
1 tsk olivolja
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt och peppar
1 bitar salami ca 75 g
75 g fetaost

Ugn: 225°

Tillbehör:

sallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rör ihop degen och låt den jäsa 30 minuter.

2
Hacka tomater och lök. Lägg det i en skål och smaksätt med pressad vitlök, olivolja, oregano, basilika, salt och peppar. Hacka salamin och tillsätt denna. Smula också ner fetaost.

3
Kavla ut degen till 8 eller 12 små pizzor. Fördela fyllningen. Grädda pizzorna i ca 15 minuter. Ät med en god sallad.

Scroll to Top