Du behöver
- 1.5 kg paprikor i blandade färger
- 2 st lökar stora gula
- 2.5 dl olivolja
- 2.5 dl vitvinsvinäger
- 1 st vitlöksklyfta skalad
- 0.5 tsk vitpepparkorn
- 1 tsk socker
- 2 tsk salt
- 1 st lagerblad
- 1 tsk ingefära tärnad färsk
Det här behövs:
Gör så här
1
Skölj och torka paprikorna. Dela och kärna ur dem. Skär dem i ganska breda strimlor. Skala löken och halvera den. Skiva löken tunt.
2
Häll olivoljan i en kastrull och lägg ner paprika och lök. Låt allt puttra utan lock tills paprikan är mjuk och nästan genomskinlig, ca 20-30 minuter.
3
Ta upp röran och låt den rinna av, men spara spadet. Lägg röran i en glasburk.
4
Häll tillbaka spadet i kastrullen och tillsätt vinäger, vitlök, pepparkorn, socker, salt, lagerblad och tärnad ingefära. Låt allt koka upp.
5
Häll den heta lagen över paprikan och tillslut med lock. Förvara inläggningen mörkt och svalt.