Ungersk paprikasallad

God att äta till både fläskkött, lamm och fisk.

Du behöver

  • 1.5 kg paprikor i blandade färger
  • 2 st lökar stora gula
  • 2.5 dl olivolja
  • 2.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta skalad
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk ingefära tärnad färsk

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj och torka paprikorna. Dela och kärna ur dem. Skär dem i ganska breda strimlor. Skala löken och halvera den. Skiva löken tunt.

2
Häll olivoljan i en kastrull och lägg ner paprika och lök. Låt allt puttra utan lock tills paprikan är mjuk och nästan genomskinlig, ca 20-30 minuter.

3
Ta upp röran och låt den rinna av, men spara spadet. Lägg röran i en glasburk.

4
Häll tillbaka spadet i kastrullen och tillsätt vinäger, vitlök, pepparkorn, socker, salt, lagerblad och tärnad ingefära. Låt allt koka upp.

5
Häll den heta lagen över paprikan och tillslut med lock. Förvara inläggningen mörkt och svalt.

Scroll to Top