Fransk potatiskaka

Passar jättebra ihop med oxfilé med svamptäcke och konjakssås.

Du behöver

  • 9 st potatis
  • 1 st lök liten gul
  • smör eller margarin
  • 1 dl buljong
  • salt eventuellt lite

Ugn: 200-250°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg matfettet i en eldfast form och låt det smälta i ugnen.

2
Skala potatisarna och skiva dem tunt. Skala och finhacka löken. Lägg potatis och lök i det smälta matfettet och salta eventuellt (tänk på att buljongen kan vara salt). Platta till kakan med en stekspade.

3
Häll över buljongen och ställ formen mitt i 250° varm ugn. Stek potatiskakan ca 10 minuter. Sänk värmen till 200° och stek i ytterligare ca 20 minuter.

4
Skär potatiskakan i tårtbitar och bjud den till oxfilén.

Scroll to Top