Du behöver
- 350 g makaroner
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 300 g köttfärs
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st lagerblad
- 1 dl vin torrt vitt
- 1 st burk krossade tomater
- 2 dl grädde
- 0.5 dl basilika hackad
- salt och peppar
- 0.5 dl parmesanost nyriven
Ugn: 225°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av.
2
Skala och hacka löken. Skala och riv moroten. Fräs lök och morot i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
3
Tillsätt köttfärsen och bryn allt jämnt smuligt. Tillsätt pressad vitlök, smulat lagerblad, vin, tomatkross, hälften av grädden, hackad basilika, salt och peppar. Låt allt puttra samman ca 20 minuter. Smaka av.
4
Blanda den nykokta pastan med köttfärsen. Lägg allt i en smord eldfast form. Ringla resterande grädde över och strö till sist parmesanost ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt är genomvarmt.