Du behöver
- 1 st morot
- 1 st purjolök
- 1 st fänkål
- 1 st selleristjälk
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st saffran kuvert
- 8 dl vatten
- 2 dl vin torrt vitt
- 2 st fiskbuljongtärning
- 1 st musslor
- 0.5 krm kajennpeppar
- 1 msk maizenastärkelse
- 400 g torskfilé
- tomater
- 0.5 tsk salt
Tillbehör:
2 dl kesella
1 msk fransk senap
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och strimla moroten. Ansa och strimla purjolök, fänkål och stjälkselleri.
2
Hetta upp lite matfett i en gryta och lägg i de strimlade grönsakerna och pressad vitlök. Låt det fräsa ca 4-5 minuter under omrörning.
3
Tillsätt saffran, vatten, vin, buljongtärningar, musselspad och kajennpeppar. Låt soppan koka ca 7-8 minuter. Rör ut Maizena med lite vatten och rör ner redningen i soppan.
4
Skär fisken i ganska små bitar. Strö över salt. Skär tomaterna i klyftor. Lägg ner tomater och fisk i soppan. Låt den sjuda ca 3 minuter. Tillsätt musslorna och låt allt bli genomvarmt, men inte koka.
5
Rör ut kesella med senap och bjud det till soppan.
Rotfrukter i maten gör den både färgglad, mättande och god.