Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- salt och peppar
- 1.5 st paprika
- sallad
- 1 msk pesto
- 2 msk vatten
- 4 skiva rågbröd
Tzatziki:
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk olivolja
1 tsk pressad citronsaft
0.33 st gurka
1.5 st vitlöksklyftor
salt och peppar
Garnering:
oregano
oliver
Ugn: 200º
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med tzatzikin. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter. Grovriv gurkan och rör ner den i yoghurten. Tillsätt olivolja, pressad citronsaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
2
Bryn kycklingen gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en eldfast form och stek den klar mitt i ugnen ca 15–18 minuter.
3
Smöra eventuellt brödskivorna. Täck dem med salladsblad. Rör ut peston med vatten och ringla den över salladen.
4
Kärna ur och strimla paprikan. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Fördela paprikan över salladen.
5
Skär kycklingfiléerna i sneda bitar. Lägg en kycklingfilé på varje brödskiva. Toppa med tzatziki, oliver och oregano.
Bjud gärna en sallad till mackorna.