Kycklingmacka med tzatziki

Mättande macka med kycklingfilé.

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 1.5 st paprika
  • sallad
  • 1 msk pesto
  • 2 msk vatten
  • 4 skiva rågbröd

Tzatziki:

2 dl matlagningsyoghurt
1 msk olivolja
1 tsk pressad citronsaft
0.33 st gurka
1.5 st vitlöksklyftor
salt och peppar

Garnering:

oregano
oliver

Ugn: 200º

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med tzatzikin. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter. Grovriv gurkan och rör ner den i yoghurten. Tillsätt olivolja, pressad citronsaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

2
Bryn kycklingen gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en eldfast form och stek den klar mitt i ugnen ca 15–18 minuter.

3
Smöra eventuellt brödskivorna. Täck dem med salladsblad. Rör ut peston med vatten och ringla den över salladen.

4
Kärna ur och strimla paprikan. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Fördela paprikan över salladen.

5
Skär kycklingfiléerna i sneda bitar. Lägg en kycklingfilé på varje brödskiva. Toppa med tzatziki, oliver och oregano.


Kommentar:
Bjud gärna en sallad till mackorna.

Scroll to Top