Italiensk färskrans

Bjud kokt ris eller pasta till.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.75 dl mjölk
  • 1 st burk hela tomater
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk basilika färsk hackad
  • 1 msk senap svensk
  • 17.5 st oliver urkärnade
  • 2 skiva vitt formbröd
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • soja

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i en skål tillsammans med mjölken. Låt tomaterna rinna av och häll spadet i ströbrödsskålen. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt ägg, färs, salt, peppar, basilika, halverade oliver och senap. Arbeta det till en ganska lös smet.

3
Lägg färsen i en ring runt en smord eldfast form. Lägg de avrunna tomaterna i mitten.

4
Smält under tiden matfettet. Kantskär brödet och smula ner det i matfettet tillsammans med hackad persilja, riven ost och pressad vitlök. Fördela blandningen över tomaterna.

5
Pensla kransen med lite soja och grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter.


Kommentar:
Kom ihåg att köttfärs är en ömtålig råvara som bör tillagas så snabbt som möjligt.

Scroll to Top