Stifado – köttgryta med lök och kanel

Stifado är en mustig gryta med smak av kanel.

Du behöver

  • 600 g grytbitar (fransyska eller bog)
  • 2 msk olivolja
  • 250 g steklök
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 0.5 dl rödvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 st lagerblad
  • 1 st kanelstång

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Bryn köttet i olivoljan i en gryta.

2
Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker köttet. Skala lökarna och lägg dem hela i grytan.

3
Tillsätt vitlök, rödvin, tomatpuré, salt, peppar, lagerblad och kanelstång. Låt grytan sjuda ca 1 timme. Smaka av grytan och känn efter att köttet är mört. Servera med kokta ärter och morötter och kokt potatis eller ris.

Scroll to Top