Mexikansk skinkgryta

Här lägger vi allt det goda i grytan, både kött, grönsaker och bönor.

Du behöver

  • 600 g skinka eller bog
  • salt och peppar
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1.5 dl rödvin
  • 2 st paprika
  • 1/2-1 st röd chili
  • 4 st tomater
  • 2 st bönor burkar vita naturell
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • oliver ca 15 urkärnade

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar, ca 2×2 cm stora. Bryn dem gyllene runtom i lite matfett. Lägg över köttet i en gryta. Krydda med salt och peppar.

2
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka och glansiga i lite matfett. Lägg över löken i grytan.

3
Tillsätt paprikapulver, köttbuljong, tomatpuré och vin. Låt allt puttra under lock ca 15-20 minuter.

4
Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Ta bort kärnor och hinnor från chilin. Finhacka den. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i bitar. Låt bönorna rinna av.

5
Rör ner paprika, chili, tomater och bönor i grytan. Låt allt puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av.

6
Garnera eventuellt med limeskivor och örtkrydda.

Scroll to Top