Du behöver
- 600 g skinka eller bog
- salt och peppar
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 tsk paprikapulver
- 2 dl köttbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 1.5 dl rödvin
- 2 st paprika
- 1/2-1 st röd chili
- 4 st tomater
- 2 st bönor burkar vita naturell
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- oliver ca 15 urkärnade
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar, ca 2×2 cm stora. Bryn dem gyllene runtom i lite matfett. Lägg över köttet i en gryta. Krydda med salt och peppar.
2
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka och glansiga i lite matfett. Lägg över löken i grytan.
3
Tillsätt paprikapulver, köttbuljong, tomatpuré och vin. Låt allt puttra under lock ca 15-20 minuter.
4
Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Ta bort kärnor och hinnor från chilin. Finhacka den. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i bitar. Låt bönorna rinna av.
5
Rör ner paprika, chili, tomater och bönor i grytan. Låt allt puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av.
6
Garnera eventuellt med limeskivor och örtkrydda.