Du behöver
Det här behövs till 6-8 port:
2 st formbröd vita eller linfröbröd
Fyllning:
150 g skalade räkor hackade
1 st burk fiskbullar i hummersås
1 dl purjolök skivad
1 st äpple tärnat
1 st morot riven
2 dl crème fraîche vispad
1 dl majonnäs
1 msk hummerfond konc
1 tsk citron rivet skal
2 msk dill hackad
salt svartpeppar
Kräm:
200 g färskost Buko
tomat med soltorkad
1 dl kesella 10 %
2 tsk tomatpuré
salt svartpeppar
Garnering:
ljus blockchoklad eller grönsallat
350 g räkor skalad vikt
0.5 st gurka urkärnad och tärnad
1 st citron skivad
5 st cocktailtomater delade
persilja
Gör så här
Kantskär bröden och skär ut tre rektangulära skivor av vardera brödet. Hacka räkorna, mosa fiskbullarna tillsammans med såsen och blanda med purjolök, äpple, morot, crème fraiche, majonnäs, hummerfond, citron och dill. Smaka av med salt och peppar.
Lägg två brödskivor bredvid varandra på ett uppläggningsfat. Bred halva fyllningen på det första lagret bröd. Putsa till kanterna så tårtan blir kvadratisk. Täck med två skivor bröd som läggs tvärs över de förra. Bred på resten av fyllningen och täck med de sista brödhalvorna.
Blanda färskosten med kesella och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Bred krämen runt och ovanpå tårtan. Täck med plast och ställ in i kylen tills det är dags för servering.
Garnera med sallat, räkor, gurka, citronskivor, cocktailtomater och persiljeblad som på bilden.