Du behöver
- 4 st laxfilé à 150 g
- salt och peppar
- saft av 1
- 2 st paprikor
- 1 st squash ca 300 g
- 1 st purjolök
- 2 msk olivolja
- 2 krm salt
Gratängsås:
1.5 st vitlöksklyftor
1 st cocktailtomater
2 dl crème fraîche
1 dl vin torrt vitt
1 tsk fransk senap
1 st fiskbuljongtärning
50 g pinjenötter
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka av fisken. Lägg den på en skärbräda och ringla över pressad citronsaft. Krydda med salt och peppar.
2
Kärna ur paprikorna och tärna dem. Tärna squashen. Ansa och strimla purjolöken.
3
Lägg alla grönsakerna i en eldfast form och ringla över olivolja. Krydda med salt. Rör om. Stek grönsakerna mitt i ugnen ca 10 minuter.
4
Gör under tiden gratängsåsen. Halvera tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs tomater och vitlök i lite matfett några minuter. Tillsätt crème fraiche, vin, senap och smulad buljongtärning. Låt såsen puttra samman 6-8 minuter.
5
Lägg laxfilén ovanpå grönsakerna och häll över såsen. Strö till sist över pinjenötter.
6
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.