Du behöver
- 500 g vitkål
- 2 st lökar
- 1.5 l vatten
- 3 st köttbuljongtärningar
- 2 tsk fransk senap
- 1 tsk timjan
- 2.5 st potatis
- 2.5 st morötter
- 500 g oxfärs
- 125 g ärter djupfrysta
- salt och peppar
- hackad persilja
Det här behövs till ca 6 port:
Gör så här
1
Strimla kålen fint. Skala och strimla löken. Fräs kål och lök under omrörning i lite matfett tills kålen slaknar.
2
Tillsätt vatten, smulad buljong, senap och timjan. Låt det koka upp.
3
Skala och tärna potatis och morötter. Lägg ner det i kastrullen och låt allt småputtra ca 10-15 minuter.
4
Bryt sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna. Låt soppan puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
Strö över hackad persilja och bjud soppan rykande het tillsammans med gott bröd.