Kålsoppa med färs

Värmande höst- och vintersoppa.

Du behöver

  • 500 g vitkål
  • 2 st lökar
  • 1.5 l vatten
  • 3 st köttbuljongtärningar
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk timjan
  • 2.5 st potatis
  • 2.5 st morötter
  • 500 g oxfärs
  • 125 g ärter djupfrysta
  • salt och peppar
  • hackad persilja

Det här behövs till ca 6 port:

Gör så här

1
Strimla kålen fint. Skala och strimla löken. Fräs kål och lök under omrörning i lite matfett tills kålen slaknar.

2
Tillsätt vatten, smulad buljong, senap och timjan. Låt det koka upp.

3
Skala och tärna potatis och morötter. Lägg ner det i kastrullen och låt allt småputtra ca 10-15 minuter.

4
Bryt sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna. Låt soppan puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Strö över hackad persilja och bjud soppan rykande het tillsammans med gott bröd.

Scroll to Top