Du behöver
- 1 kg musslor färska i nät
- 1 st gul lök hackad
- 1 st vitlöksklyfta krossad
- 1 msk matfett
- 2 st persiljestjälk grovhackade
- 1 krm vitpepparkorn grovkrossade
- 1 dl vin torrt vitt
- 3 dl vatten
- 1 st tomater gärna med cocktailtomater
- 2 tsk idealmjöl
- 2 msk persilja hackad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Kontrollera första att musslorna är hela och sluter ihop skalsköldarna om man knackar på dem. Om inte – kasta musslorna!
2
Borsta och skölj musslorna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
3
Fräs gul lök och vitlök i smör i en stor gryta. Tillsätt persiljestjälkar, vitpeppar, vin och vatten. Låt det koka upp.
4
Lägg ner musslorna i grytan och skaka om, med locket på, då och då under tiden musslorna ångkokas. Det tar ca 5 minuter, då har musslorna öppnat sig. Är det några musslor som inte har öppnat sig så kasta dem!
5
Ta upp musslorna med hålslev och håll dem varma i en form med folie över.
6
Tillsätt tomaterna från burk. Vill du reda av buljongen så vispa ner idealmjöl och låt soppan sjuda 3 minuter. Lägg musslorna i sopptallrikar och ös över den avredda soppan. Strö över rikligt med persilja. Duka med både sked och gaffel och servera med bröd.
De musslor som säljs i nät är kontrollerade och säkra att äta.