Du behöver
- 500 g köttfärs
- 2.5 dl ris
- 6 dl buljong
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st burk krossade tomater
- 1 st paprika
- 1/2-1 st röd chili
- 1.5 krm spiskummin malen
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st burk majskorn
- 2.5 dl riven ost
Garnering:
tortilla chips
lökringar
Ugn: 225°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Koka riset i buljong ca 20 minuter. Rör om i det.
2
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt smuligt.
3
Kärna ur och tärna paprikan. Kärna ur chilin och finhacka den. Rör ner tomatkross, paprika, chili, spiskummin, salt och peppar i färsen. Låt allt småputtra ca 8-10 minuter. Smaka av.
4
Låt majskornen rinna av och rör ner dem tillsammans med riset i färsröran.
5
Fördela färsen i en smord eldfast form. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen tills osten har fått lite färg.
6
Garnera med tortilla chips och lökringar. Bjud gärna en sallad till.