Mexikansk färsgratäng

Härlig middag med allt i samma form.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 2.5 dl ris
  • 6 dl buljong
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st paprika
  • 1/2-1 st röd chili
  • 1.5 krm spiskummin malen
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st burk majskorn
  • 2.5 dl riven ost

Garnering:

tortilla chips
lökringar

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Koka riset i buljong ca 20 minuter. Rör om i det.

2
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt smuligt.

3
Kärna ur och tärna paprikan. Kärna ur chilin och finhacka den. Rör ner tomatkross, paprika, chili, spiskummin, salt och peppar i färsen. Låt allt småputtra ca 8-10 minuter. Smaka av.

4
Låt majskornen rinna av och rör ner dem tillsammans med riset i färsröran.

5
Fördela färsen i en smord eldfast form. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen tills osten har fått lite färg.

6
Garnera med tortilla chips och lökringar. Bjud gärna en sallad till.

Scroll to Top