Minipizzor

Den italienska klassikern i praktiskt miniformat!

Du behöver

Deg:

2.5 dl vatten 37
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk olivolja
4.5 dl kärnvetemjöl med fullkorn

Fyllning:

2 dl Habanero & Tequila- Salsa, Santa Maria eller chilisås
150 g minimozzarella
50 g salami strimlad
1 st grön paprika i tärningar

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 30 minuter.

2
Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den. Dela degen i 10-12 bitar. Rulla bitarna till runda bullar.

3
Kavla ut varje bulle till en rund kaka, ca 1/2 cm tjock. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

4
Fördela salsa eller chilisås på minipizzorna, men lämna 1 cm i kanten runt om. Dela minimozzarellorna och lägg bitarna ovanpå. Strö över salami och grön paprika.

5
Grädda pizzorna i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Dela pizzorna i fyra delar och lägg upp på serveringsfat.

Scroll to Top