Köttfärspaj med snabbgjord pajdeg (av Patrik i Skövde)

Väldigt god!

Du behöver

Fyllning:

400 g köttfärs
1 st lök halv gul
2 g champinjoner alt. kantareller
2 dl ost riven lagrad
2 dl gräddfil
2 msk mjöl

Snabb pajdeg:

50 g smör rumsvarmt
5 dl vetemjöl
1.5 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Gör så här

1
Börja göra degen. Lägg i smöret i en bunke och tillsätt sedan mjölken.
Blanda mjölet med bakpulvret och rör sedan ner mjölblandningen i bunken. Knåda till en fast deg.
Låt den vila i kylen under tiden som du fortsätter med köttfärsenröran.

2
Bryn löken och svampen i en kastrull eller lite större stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills köttfärsen är genomstekt. Tag sedan bort kastrullen från plattan och rör ner gräddfilen. Tillsätt osten. Red av röran med mjöl eller maizena. Smaka av med salt och peppar.

3
Kavla ut degen i formen och fyll på med fyllningen. Lägg sedan på deg ovanpå fyllningen i t ex ett rutmönster. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 12 minuter.

Scroll to Top