Du behöver
- 4 dl vispgrädde
- 2 msk sirap mörk
- 1 krm ingefära
- 1 krm nejlika
- 2 krm kanel
- 3 st äggulor
- 6 st pepparkakor
Citrussallad:
3 st apelsiner
3 st satsumas
2 st lime
1/2-1 dl apelsinlikör
myntablad
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Häll grädden i en kastrull och koka upp den tillsammans med sirapen och kryddorna. Tag kastrullen från värmen och vispa ner en äggula i taget. Sjud därefter blandningen under vispning tills den blir tjock och krämig. Låt den kallna.
2
Grovhacka pepparkakorna och rör ner dem i glasskrämen. Fördela krämen i portionsglas eller i en stor form.
3
Ställ formen i frysen minst 3 timmar.
4
Skala citrusfrukterna och skär loss hinnfria klyftor. Lägg dem i en skål och häll över likören. Rör ner några myntablad. Låt stå kallt några timmar.
5
Stjälp upp parfaiten och bjud citrussalladen till.