Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 1 st burk konserverade aprikoser (420 g)
- 1 st apelsin
- 0.75 dl vispgrädde
- 2.5 dl yoghurt naturell
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och öppna en burk aprikoser à 420 g (netto 240 g). Häll av lagen och mixa aprikosköttet till puré. Pressa en apelsin så att du får 1/2 dl saft och vispa 3/4 dl grädde.
2
Blanda fruktmoset med apelsinsaften, naturell yoghurt och grädden. Smaka av med någon matsked socker om du tycker att det behövs. Smält de urkramade gelatinbladen och blanda lösningen med det övriga. Häll smeten i serveringsskål och täck över med plastfolie.
3
Ställ in desserten i kylen över natten. Garnera med valnötter och fikon före serveringen.