Du behöver
- 1 msk vitt vin
- 1 dl florsocker
- 2 st äggulor
- 75 g vit choklad hackad
- 150 g mascarpone
- 250 g hallon frysta
- 1 dl vispgrädde lätt vispad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda vin, florsocker och äggulor i en rostfri bunke. Vispa till ett tjockt skum i hett vattenbad.
2
Tillsätt hackad vit choklad och låt den smälta i äggskummet. Rör ner mascarpone och låt blandningen svalna till rumstemperatur.
3
Passera hälften av hallonen i en trådsil och tillsätt purén i blandningen. Vänd ner den lätt vispade grädden.
4
Ta fyra stora muffinsformar och fyll dem med smeten. Ställ dem gärna i en glasform och plasta formen. Frys moussen i minst 2 timmar före serveringen. Tryck försiktigt ut moussen på tallrik och dekorera med resterande hallon, pistaschflarn och grön karamellsås.