Frusen hallonmousse

Moussen serveras med pistaschflarn och grön karamellsås.

Du behöver

  • 1 msk vitt vin
  • 1 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 75 g vit choklad hackad
  • 150 g mascarpone
  • 250 g hallon frysta
  • 1 dl vispgrädde lätt vispad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda vin, florsocker och äggulor i en rostfri bunke. Vispa till ett tjockt skum i hett vattenbad.

2
Tillsätt hackad vit choklad och låt den smälta i äggskummet. Rör ner mascarpone och låt blandningen svalna till rumstemperatur.

3
Passera hälften av hallonen i en trådsil och tillsätt purén i blandningen. Vänd ner den lätt vispade grädden.

4
Ta fyra stora muffinsformar och fyll dem med smeten. Ställ dem gärna i en glasform och plasta formen. Frys moussen i minst 2 timmar före serveringen. Tryck försiktigt ut moussen på tallrik och dekorera med resterande hallon, pistaschflarn och grön karamellsås.

Scroll to Top