Potatissoppa med squash och purjolök

Potatissoppan serverar du med tomatsandwich.

Du behöver

  • 8 st potatis
  • 1 st purjolök
  • 1 st squash liten
  • 1 st morot
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 tsk körvel
  • salt och peppar

Tomatsandwich:

8 skiva formbröd nyckelhålsmärkt
3.5 st tomater
basilika några kvistar
salt
peppar nymalen
3.5 msk cheddarost riven

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Tärna och stek squashen. Skala och skär under tiden potatisen i strimlor och moroten i skivor. Hacka purjolöken grovt. Vänd ner potatis, morot och purjolök i kastrullen. Rör om och häll över buljongen. Låt allt puttra ca 10 minuter. Smaksätt med körvel, salt och peppar.

2
Skiva tomaterna och lägg dem på 4 av bröden. Krydda med basilika, salt och peppar. Fördela cheddarosten på toppen av tomaterna. Lägg på de andra brödskivorna. Lägg in mackorna i ett “smörgåsjärn” eller våffeljärn några minuter, tills osten smält och bröden fått färg. Skär dem på diagonalen och servera dem till soppan.

Scroll to Top