Saffranspaella

Efter en lång sovmorgon svänger du snabbt ihop en saffranskryddad paella med färdiggrillad kyckling.

Du behöver

  • 1.5 dl ris
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 krm salt
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st saffran eller 1
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 st tomat
  • 0.5 st paprika
  • 1 dl gröna ärter
  • 0.5 st grillad kyckling
  • kräftstjärtar ca 8 i lag

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den tillsammans med riset i lite matfett några minuter. Tillsätt buljong, salt, pressad vitlök och saffran. Rör om och låt riset koka under lock på svag värme tills vätskan har kokat in, ca 20 minuter.

2
Skålla, skala och tärna tomaten. Kärna ur och tärna paprikan. Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar.

3
Lägg ner tomat, paprika, ärter och kyckling i riskastrullen när ca 5 minuter återstår av koktiden.

4
Lägg upp riset och garnera med några kräftstjärtar.

Scroll to Top