Du behöver
- 1.5 dl ris
- 3 dl hönsbuljong
- 2 krm salt
- 0.5 st gul lök
- 0.5 st saffran eller 1
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 1 st tomat
- 0.5 st paprika
- 1 dl gröna ärter
- 0.5 st grillad kyckling
- kräftstjärtar ca 8 i lag
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den tillsammans med riset i lite matfett några minuter. Tillsätt buljong, salt, pressad vitlök och saffran. Rör om och låt riset koka under lock på svag värme tills vätskan har kokat in, ca 20 minuter.
2
Skålla, skala och tärna tomaten. Kärna ur och tärna paprikan. Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar.
3
Lägg ner tomat, paprika, ärter och kyckling i riskastrullen när ca 5 minuter återstår av koktiden.
4
Lägg upp riset och garnera med några kräftstjärtar.