Du behöver
- rostbiff ca 400 g i skivor
Dressing:
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
3.5 st marinerade soltorkade tomater
1 kruka basilika
0.5 dl balsamvinäger
0.5 dl olivolja
salt och peppar
Det här behövs:
Gör så här
1
Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Tärna tomaterna och strimla basilika, men ta undan några blad till garneringen.
2
Rör samman alla ingredienserna till dressingen. Lägg köttskivorna på uppläggningsfat och häll dressingen över dem. Låt fatet stå någon timme och dra åt sig smakerna. Garnera med basilikablad.
Vill du steka rostbiffen själv gör du så här:
Gnid in ca 1 1/2 kg rostbiff eller innanlår med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg köttet i en eldfast form och stick in en köttermometer på den tjockaste delen av köttet. Stek mitt i 125° varm ugn tills termometern visar 55-60° för rött kött, 65° för rosa kött och 70° för genomstekt kött. Låt sedan köttet kallna och förvara det i kylen. Skiva köttet tunt tills du har de 400 g som behövs och följ receptet till marinering.