Marinerad rostbiff

Perfekt bjudmat. Du kan köpa rostbiffen färdig och bara marinerade den själv.

Du behöver

  • rostbiff ca 400 g i skivor

Dressing:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
3.5 st marinerade soltorkade tomater
1 kruka basilika
0.5 dl balsamvinäger
0.5 dl olivolja
salt och peppar

Det här behövs:

Gör så här

1
Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Tärna tomaterna och strimla basilika, men ta undan några blad till garneringen.

2
Rör samman alla ingredienserna till dressingen. Lägg köttskivorna på uppläggningsfat och häll dressingen över dem. Låt fatet stå någon timme och dra åt sig smakerna. Garnera med basilikablad.


Kommentar:
Vill du steka rostbiffen själv gör du så här:

Gnid in ca 1 1/2 kg rostbiff eller innanlår med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg köttet i en eldfast form och stick in en köttermometer på den tjockaste delen av köttet. Stek mitt i 125° varm ugn tills termometern visar 55-60° för rött kött, 65° för rosa kött och 70° för genomstekt kött. Låt sedan köttet kallna och förvara det i kylen. Skiva köttet tunt tills du har de 400 g som behövs och följ receptet till marinering.

Scroll to Top