Glaserad polentapudding med kiwisås

Härlig dessert som räcker till ca 6 portioner.

Du behöver

  • 1 3/4 dl socker
  • 1 msk fett
  • mjölk + 5 dl
  • 2 dl polenta
  • 0.5 tsk salt
  • 2 st ägg

Ugn: 200°

Sås:

4 st kiwifrukter
citron

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Häll socker och 3/4 dl vatten i en torr stekpanna. Låt blandningen koka upp under omrörning och sedan koka i några minuter till ljusbrun färg. Glasera en ugnssäker form med sockerglasyren.

2
Mät upp fett i en kastrull och häll i 3 dl mjölk. Värm blandningen något och rör i polenta. Rör om tills blandningen börjar tjockna och späd med ytterligare 5 dl mjölk. Låt koka 6-8 minuter (olika fabrikat) och smaksätt med salt. Dra kastrullen från värmen och rör i 2 uppvispade ägg.

3
Häll gröten i den glaserade formen och grädda i 200° varm ugn i 30 minuter. Låt puddingen svalna av innan du stjälper upp den eller serverar ur formen med puréade kiwifrukter till.

4
Skala fyra frukter, skär dem i bitar och låt dessa rotera i en matberedare till mos. Kör inte för länge utan bara precis så att frukten mosas. Smaksätt till extra syrlighet med pressad citron. Servera!

Scroll to Top