Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 150 g champinjoner
- 1 st paprika
- 0.5 st röd chili
- 0.5 st burk krossade tomater
- 1 dl vatten
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 1 krm timjan
- 1 dl lätt crème fraiche eller minifraiche
- pressad limesaft
- salt och peppar
- salt och peppar
- 300 g räkor
- 20 st musslor se tips hur man kokar musslor
Dekorera med:
räkor och musslor
dill
Servera med:
potatis eller baguette
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala räkorna. Skala lök och vitlök. Finhacka dem. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Kärna ur chilin och finhacka den.
2
Fräs gul lök, vitlök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt paprika och chili. Låt det fräsa med några minuter.
3
Tillsätt krossade tomater, vatten, fiskbuljong, timjan och crème fraiche. Låt allt puttra ca 5 minuter. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar.
4
Lägg i räkorna och låt allt bli genomvarmt men inte koka. Bjud kokt ris till.
5
Blanda ner de flesta räkorna och musslorna, spara några till dekoration. Lägg upp grytan i en serveringsform, dekorera med räkor och musslor och dill. Servera grytan med kokt potatis eller baguette.
6
Garnera med svart kaviar.