Heta räkor

En lyxig räkrätt som passar perfekt en fredag.

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 150 g champinjoner
  • 1 st paprika
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 1 krm timjan
  • 1 dl lätt crème fraiche eller minifraiche
  • pressad limesaft
  • salt och peppar
  • salt och peppar
  • 300 g räkor
  • 20 st musslor se tips hur man kokar musslor

Dekorera med:

räkor och musslor
dill

Servera med:

potatis eller baguette

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Skala lök och vitlök. Finhacka dem. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Kärna ur chilin och finhacka den.

2
Fräs gul lök, vitlök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt paprika och chili. Låt det fräsa med några minuter.

3
Tillsätt krossade tomater, vatten, fiskbuljong, timjan och crème fraiche. Låt allt puttra ca 5 minuter. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar.

4
Lägg i räkorna och låt allt bli genomvarmt men inte koka. Bjud kokt ris till.

5
Blanda ner de flesta räkorna och musslorna, spara några till dekoration. Lägg upp grytan i en serveringsform, dekorera med räkor och musslor och dill. Servera grytan med kokt potatis eller baguette.

6
Garnera med svart kaviar.

Scroll to Top