Ostgratinerade räkcrêpes

Ostgratinerade räkcrêpes är jättegott och praktiskt att bjuda på.

Du behöver

Pannkakor:

2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
mjölk + 3 dl
3 st ägg
0.5 dl smör

Fyllning:

1 msk smör
3 msk vetemjöl
1.5 dl fiskbuljong eller räkskals-avkok
1.5 dl grädde
salt vitpeppar
2 msk dill hackad
250 g räkor skalad vikt
2 dl gratängost

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa ihop vetemjöl, salt och 3 dl mjölk till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och tillsätt äggen och smör & rapsolja. Låt smeten stå 10 minuter, för att svälla.

2
Hetta upp en pannkakslagg eller stekpanna, ca 23 cm i diameter. Häll i 3/4 dl smet och vicka pannan så att smeten fyller pannan. Reglera värmen på plattan. När smeten har stelnat, vänd pannkakan med en pannkaksspade eller stekspade och grädda den på andra sidan. Rör om i smeten och grädda resten av pannkakorna efterhand.

3
Lägg upp de gräddade pannkakorna på en tallrik med en bit smörpapper emellan.

4
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med buljong och grädde, lite i taget, under ständig omrörning. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt dill och räkor.

5
Lägg en sked av stuvningen på varje pannkaka och vik ihop till paket. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat, strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen tills osten har smält. Servera med sallad.


Kommentar:
Förbered! Du kan förbereda crêpesen fram till gratineringen. Ställ dem i kylen, med plastfolie över, så att inte pannkakorna torkar. Ta bort plasten, strö över osten och låt fatet stå i mitten av ugnen, ca 20 minuter så att fyllningen hinner bli varm.

Scroll to Top