Räkpaj

Räkpaj är jättegott och praktiskt att bjuda på.

Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
0.5 dl sesamfrön oskalade
125 g smör
1 msk vatten

Fyllning:

2 st stjälkar selleri skivade
0.5 st fänkål strimlad
0.33 st purjolök skivad
3 st ägg
2.5 dl matlagningsgrädde eller gräddmjölk
1 krm salt
1 krm vitpeppar nymald
1 krm sambal oelek
200 g räkor skalade
dill

Ugn: 225º

Det här behövs:

Gör så här

1
Lägg mjöl, sesamfrön och smör i matberedaren med kniven monterad. Mixa till smulor och tillsätt vattnet. Kör tills en degboll bildas. Ta upp den och tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Ställ in formen i kylen 30 minuter.

2
Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda 10 minuter i mitten av ugnen.

3
Förväll grönsakerna genom att lägga selleri, fänkål och purjolök i en glasskål och tillsätt 3 msk vatten. Mikra på full effekt 3 minuter. Spola av grönsakerna i durkslag med kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i botten på pajskalet.

4
Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll det över grönsakerna. Lägg räkorna överst eller blanda dem med grönsakerna. Grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Dekorera med dill. Servera med sallad.

Scroll to Top