Italiensk korvgryta

Festlig vardagsmat med hetta.

Du behöver

  • 200 g lättkorv
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st paprikor små
  • 0.5 st squash liten
  • 0.5 st tomater burk konserverade små hela
  • 0.5 dl vatten
  • 0.25 st köttbuljongtärning
  • 1 krm sambal oelek
  • 2 msk pesto
  • salt och peppar

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Drag skinnet av korven och skär den i tärningar. Skala och hacka rödlök och vitlök. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär squashen i bitar.

2
Fräs lök och vitlök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt grönsakerna och korven. Låt allt fräsa med en stund.

3
Tillsätt tomater, pesto, sambal oelek, vatten och buljongtärning. Låt allt puttra under lock ca 5 minuter. Smaka av, salta och peppra om det behövs.

4
Bjud kokt ris eller pasta och nyriven parmesanost till.

Scroll to Top