Du behöver
- 1 msk smör
- 1 pkt saffran
- 1 dl ris
- 5 st vitpepparkorn
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tärning fiskbuljong
- 1 tärning tärning knorr örtgården
- 12 dl vatten
- 10 cm purjolök
- 1 st morot eller 1 dl ärtor
- dill
- persilja
- färsk ingefära
- 2 dl räkor
- 1 msk tomatpuré
- salt
Det här behövs till ca 6 port:
Gör så här
1
Smält smör i en stor kastrull.
Dofta över saffran och fräs lätt.
Tillsätt ris, pepparkorn och vitlöksklyftan och låt det hela svettas i några minuter.
Dofta över saffran och fräs lätt.
Tillsätt ris, pepparkorn och vitlöksklyftan och låt det hela svettas i några minuter.
2
Smula i de båda buljongtärningarna och häll på vattnet. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt moroten, ärtorna, dill, persilja och ingefära.
3
Låt sjuda i 15 minuter. Rör om då och då. Tillsätt räkor och tomatpuré.
Hetta upp. Smaka av med salt och servera genast. Gärna tillsammans med ett salladsblad på en skiva grovt fullkornsbröd.
Hetta upp. Smaka av med salt och servera genast. Gärna tillsammans med ett salladsblad på en skiva grovt fullkornsbröd.