Svampsoppa med bacontopp

Värmande soppa med härliga örter.

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g champinjoner
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 tsk soja
  • sherry ev 1 msk
  • salt och peppar
  • 75 g bacon
  • färsk timjan

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in.

2
Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och crème fraiche. Låt soppan småputtra ca 10-15 minuter. Rör då och då i den. Smaka av med soja, salt, peppar och sherry.

3
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Toppa soppan med bacon och färsk timjan. Servera med ljummen smörgås.

Scroll to Top