Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 200 g champinjoner
- 0.5 msk vetemjöl
- 5 dl hönsbuljong
- 1 dl lätt crème fraiche
- 0.5 tsk soja
- sherry ev 1 msk
- salt och peppar
- 75 g bacon
- färsk timjan
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in.
2
Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och crème fraiche. Låt soppan småputtra ca 10-15 minuter. Rör då och då i den. Smaka av med soja, salt, peppar och sherry.
3
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Toppa soppan med bacon och färsk timjan. Servera med ljummen smörgås.