Dags för Carbonara

Riktigt färska ägg smakar bäst till denna klassiska italienare.

Du behöver

  • 4 st spagetti port
  • 1 msk olivolja
  • 1 pkt tärnat bacon
  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl parmesanost grovt riven
  • 4 st äggulor

Tillbehör:

sallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
1. Koka spagettin. Stek under tiden bacontärningarna. Låt spagettin rinna av. Häll den i en skål och droppa över olivolja.

2
2. Tillsätt bacontärningarna, salt, svartpeppar och persilja, rör om. Strö över parmesanosten. Knäck äggen och ta bort vitan (spara gärna!). Låt äggulan ligga kvar i skalet och servera 1 äggula till varje portion. Gulan ska blandas ner i spagettin! Servera en god sallad som tillbehör.

Scroll to Top