Du behöver
- 400 g bladspenat lättstuvad
- 250 g keso med grillad paprika
- 1 msk matfett
- 4 st lasagneplattor färska, Giovanni eller liknande
Sås:
4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
salt och vitpeppar
0.5 krm muskotnöt riven
1.5 dl ost riven 17 %
Till serveringen:
75 g skinka kallrökt, i tunna skivor
Ugn: 225º
Det här behövs till 2-3 port:
Gör så här
1
Tina spenaten. Blanda den med keson och rör om.
2
Smörj en avlång ugnssäker form med matfett. Varva lasagneplattorna med spenat- och kesoblandningen. Lägg pasta i understa och översta lagret.
3
Vispa samman mjölk och vetemjöl i en kastrull. Rör om under tiden såsen kokar, 3 minuter. Smaksätt såsen med salt, vitpeppar och muskotnöt. Rör ner osten, så att den smälter i såsen. Häll den över lasagnen och grädda den i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med skivor av kallrökt skinka eller kassler och sallad.