Lasagne med spenat och keso

Rätten blir vegetarisk om den serveras med sallad istället för skinka.

Du behöver

  • 400 g bladspenat lättstuvad
  • 250 g keso med grillad paprika
  • 1 msk matfett
  • 4 st lasagneplattor färska, Giovanni eller liknande

Sås:

4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
salt och vitpeppar
0.5 krm muskotnöt riven
1.5 dl ost riven 17 %

Till serveringen:

75 g skinka kallrökt, i tunna skivor

Ugn: 225º

Det här behövs till 2-3 port:

Gör så här

1
Tina spenaten. Blanda den med keson och rör om.

2
Smörj en avlång ugnssäker form med matfett. Varva lasagneplattorna med spenat- och kesoblandningen. Lägg pasta i understa och översta lagret.

3
Vispa samman mjölk och vetemjöl i en kastrull. Rör om under tiden såsen kokar, 3 minuter. Smaksätt såsen med salt, vitpeppar och muskotnöt. Rör ner osten, så att den smälter i såsen. Häll den över lasagnen och grädda den i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med skivor av kallrökt skinka eller kassler och sallad.

Scroll to Top