Du behöver
- 1 pkt jäst (50 g)
- 5 dl vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 2 msk pofiber (potatisfiber, Semper)
- 1 dl kesella
- 0.75 msk socker
- 1 tsk salt
- 9 dl mjölmix + 3 dl
Pensling:
ägg uppvispat
Ugn: 250°
Det här behövs till 14-16 tekakor:
Gör så här
1
Smula jäst i en bunke och rör ut med det fingervarma degspadet av vatten och 1/2 rapsolja. Tillsätt Pofiber och låt det stå och svälla i 10 minuter.
2
Rör i kesella, socker, salt och ca 9 dl glutenfri mjölmix. Arbeta degen och låt den jäsa i drygt 30 minuter i övertäckt bunke.
3
Mät upp ytterligare 3 dl mjölmix och arbeta in lite i taget tills du har en deg som går att hantera. Du bör också ha lite extra mix till hands under utbakningen. Skrapa ned degen på bordet och rulla ut till en längd. Dela den i mitt itu och skär respektive del i 7–8 bitar. Rulla släta bullar och lägg på papperstäckt plåt. Platta till bullarna med handen så att de blir ca 12 cm i diameter. Låt tekakorna jäsa under bakduk i 20 minuter.
4
Nagga med gaffel och pensla med uppvispat ägg. Grädda tekakorna mitt i 250° varm ugn i ca 10 minuter. Låt dem svalna i bakduk. De kan frysas.