Kycklingsoppa med kokos

Värmande soppa med smak av orienten.

Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer
  • 2 st morötter
  • 1 st squash
  • 1 st röd chili
  • 1 msk olja
  • 2 krm koriander
  • 2 msk fisksås
  • 7 dl hönsbuljong
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 st limefrukt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingen i små bitar. Skär morötter och squash i stavar. Hacka chilifrukten fint. Fräs kycklingbitarna i oljan. Tillsätt morötter, squash och chilifrukt, rör om.

2
Smaksätt med koriander och fisksås. Häll över buljong och kokosmjölk. Låt alltsammans puttra 7-8 minuter. Smaka av med pressad limefrukt. Servera med bröd. i muggar, servera eventuellt med en skvätt rom.


Kommentar:
Med lite nudlar i soppan de sista minuterna, får du en matigare soppa. Fisksåsen ersätter ofta salt i det thailändska köket.

Scroll to Top