Du behöver
- 3 st kycklingfiléer
- 2 st morötter
- 1 st squash
- 1 st röd chili
- 1 msk olja
- 2 krm koriander
- 2 msk fisksås
- 7 dl hönsbuljong
- 3 dl kokosmjölk
- 1 st limefrukt
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär kycklingen i små bitar. Skär morötter och squash i stavar. Hacka chilifrukten fint. Fräs kycklingbitarna i oljan. Tillsätt morötter, squash och chilifrukt, rör om.
2
Smaksätt med koriander och fisksås. Häll över buljong och kokosmjölk. Låt alltsammans puttra 7-8 minuter. Smaka av med pressad limefrukt. Servera med bröd. i muggar, servera eventuellt med en skvätt rom.
Med lite nudlar i soppan de sista minuterna, får du en matigare soppa. Fisksåsen ersätter ofta salt i det thailändska köket.