Potatispizza Niçoise

Pizzan med bland annat sardeller passar till alla tillfällen.

Du behöver

Pizzadeg:

0.5 pkt jäst 25 g
2.5 dl vatten 37
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
1 dl havrekli
vetemjöl ca 5 dl

Pålägg:

1 dl chilisås
4 dl pizzaost riven
4 st potatis stora kokta
1.5 st sardeller eller i olja
1 st rödlök skivad
2 tsk pizzakrydda Santa Maria
1 msk olivolja
7 st cocktailtomater delade

Ugn: 250º

Det här behövs till 4 små pizzor:

Gör så här

1
Rör ut jästen i vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt, havrekli och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 1 timme.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra bitar och rulla dem till runda bollar. Kavla ut dem till runda småpizzor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

3
Bred chilisås på pizzabottnarna, men lämna en 1 cm bred kant. Fyll på med ost, skivad potatis, delade sardellfiléer, rödlök och pizzakrydda och ringla till sist olja över pizzorna.

4
Grädda pizzorna i mitten i ugnen, ca 10-15 minuter. Ta ut pizzorna de sista 3 minuterna och lägg på cocktailtomaterna. Sätt tillbaka plåten i ugnen och grädda färdigt. Servera med en sallad.

Scroll to Top