Du behöver
- 4 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl strösocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör eller margarin
- 1 st ägg
- 0.5 dl mjölk
Ugn: 225°
Gör så här
1
Mät upp de torra ingredienserna. Skär fettet i bitar och finfördela till en grynig massa i mixblandningen. Vispa upp ägget i mjölken och blanda samman smeten. Sätt på ugnen.
2
Forma till en deg och låt den vila ca 20 minuter i kylen.
3
Dela degen och rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Lägg dem på plåt och skär upp längderna i 2 cm breda bitar eller forma runda kulor, stora som delikatessköttbullar.
4
Grädda på mittfalsen till lagom färg, ca 10 minuter. Stäng av ugnen och dela skorporna i halvor. Skjut in plåten i ugnen igen, med ugnsluckan på glänt, och låt skorporna torkas på eftervärmen i ca 15 minuter.
5
Förvara skorporna i burk med tättslutande lock. Sockerskorpor är goda till bland annat desserter.