Sockerskorpor

Skorporna kan göras runda eller avlånga, vilket du vill.

Du behöver

  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl mjölk

Ugn: 225°

Gör så här

1
Mät upp de torra ingredienserna. Skär fettet i bitar och finfördela till en grynig massa i mixblandningen. Vispa upp ägget i mjölken och blanda samman smeten. Sätt på ugnen.

2
Forma till en deg och låt den vila ca 20 minuter i kylen.

3
Dela degen och rulla ut bitarna till fingertjocka längder. Lägg dem på plåt och skär upp längderna i 2 cm breda bitar eller forma runda kulor, stora som delikatessköttbullar.

4
Grädda på mittfalsen till lagom färg, ca 10 minuter. Stäng av ugnen och dela skorporna i halvor. Skjut in plåten i ugnen igen, med ugnsluckan på glänt, och låt skorporna torkas på eftervärmen i ca 15 minuter.

5
Förvara skorporna i burk med tättslutande lock. Sockerskorpor är goda till bland annat desserter.

Scroll to Top