Valnötskaka

Du behöver 150 g potatis kokt kall 150 g valnötskärnor malda 0.75 dl flytande fett 2 dl strösocker 3 st ägg Ugn: 175° Det här...

Du behöver

  • 150 g potatis kokt kall
  • 150 g valnötskärnor malda
  • 0.75 dl flytande fett
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg

Ugn: 175°

Det här behövs till 8 bitar:

Gör så här

1
Riv potatisen på råkostjärn och mal nötterna.

2
Rör fettet med sockret till en luftig massa.

3
Tillsätt äggen, ett i taget, och sedan det malda och rivna.

4
Skrapa ned smeten i en väl smord form, som du också har bröat med glutenfri mjölmix, använd gärna en form med löstagbar botten.

5
Grädda kakan på andra falsen nerifrån i 40 minuter. Kakan kan frysas.

Scroll to Top