Dinkelbullar

Goda bullar av dinkelmjöl med fyllning av äpple.

Du behöver

  • 3 dl vatten och 1 msk rapsolja
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 0.5 dl lättströ strö
  • 2 krm salt
  • 8 dl dinkelmjöl

Fyllning:

0.5 dl äpple grovt rivet med skal
0.75 msk ingefärsrot riven

Till pensling:

ägg uppvispat

Det här behövs till 16 bullar:

Gör så här

1
Värm vatten och olja till 37° ca och rör ut jästen i detta.

2
Tillsätt övriga ingredienser men spar en del av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i övertäckt bunke i ca 40 minuter.

3
Tillsätt lite mer av mjölet och arbeta ihop degen efter jäsningen.

4
Skrapa ned degen på mjölat bord och dela den i två delar. Kavla ut till dem 20×30 cm stora plattor och dela upp fyllningen. Rulla ihop med skarven under. Klipp bullar med två flikar så som du ser på bilden.

5
Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter på plåten och pensla dem med uppvispat ägg före gräddningen. Grädda bullarna på mittfalsen i ca 10 minuter och låt dem kallna under bakduk. De kan frysas.

Scroll to Top