Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st kantareller eller champinjoner
- 150 g lövbiff
- 1 msk vetemjöl
- 5 dl vatten
- 1 dl minifraiche
- 1 tsk soja
- 2 krm timjan
- 1 st köttbuljongtärning
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Häll av svampspadet men spara det. Strimla lövbiffen.
2
Fräs lök, svamp och lövbiff i en kastrull i lite matfett. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten, svampspad och minifraiche. Låt koka upp.
3
Tillsätt soja, timjan och buljongtärning. Låt soppan koka samman lite, ca 6-8 minuter. Smaka av. Bjud gärna pepparrotsbaguette till.
Skär 1/4 baguette i centimetertjocka skivor lite på snedden. Rör samman 25 g smör med 1/2 msk riven pepparrot och bred det över brödet. Strö eventuellt över lite riven ost. Gratinera mitt i 225° varm ugn ca 10 minuter.